Login
+Follow
Login

Premiärdags-Flugfiske

By Henrique Merisalo on 2014.05.12 In Fiske

Igår blev det flugfiske premiär för min del, över ett år sedan sist.Skärmavbild 2014-05-12 kl_Fotor

Jag började dagen med att kolla igenom min utrustning och koka ordentligt med kaffe. Att det skulle bli kallt efter några timmar i vattnet var jag fullt förberedd på så jag drog på mig mina långkalsonger i merinoull och ett par mjukis byxor under vadarna.

Väl framme vid sjön började regnet ösa ner. Regnet är dock inte det största problemet vid flugfiske utan vinden. Vinden friskade i och jag var stundtals tvungen att lämna vattnet och låta vinden mojna lite, min fikasäck med kaffe och bullar fick hålla mig sysselsatt.

På eftermiddagen sprack det upp och vinden lugnade sig, fiskarna började vaka och jag kunde börja fokusera på fisket på riktigt. Det tog inte många minuter innan första regnbågen ryckte i spöt! Det blev en liten rackare på under 30cm så han fick gå tillbaks i sjön. Ytterligare någon timme senare hugg det igen, denna gång något större. Efter en liten fight var fisken landad och denna gång blev den en keeper, en fin regnbåge på ca kilot. Efter ytterligare ett par hugg och blåfrusna fötter så begav jag mig hem.

Väl hemma blev det lyxmiddag, gissa vad!

 

Henkes Regnbåge

Hel i ugn 225 ca 25 min

 1. 2dl grädde
 2. 1dl vitt vin
 3. 4 skivor citron
 4. 1knippe dill
 5. Citronpeppar efter behag.

Serveras med pressad potatis och romsås.

243209_10150334236360550_761838_o_Fotor DSC_0006_Fotor IMG_20140511_212439_Fotor DSC_0007_Fotor

 

0 Responses to "Premiärdags-Flugfiske"

  Comments (0)

  Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Translate
In English
Henrique Merisalo

En friluftsliv beroende kille som älskar att cykla mtb & cx , fotografera, springa, vandra, söka äventyr och sportfiska. Här kommer ni att få läsa om tips&trix, foto, friluftsliv, egna äventyr, fiske, kläder & utrustning mm.

Välkomna!!

Mail kontakt

Instagram
[instagram-feed type="1473656572" num=9 cols=3 height=700px]
Fotobloggar bloggar
+Follow
Kategorier

Login