Login
+Follow
Login

Vandringsresa till Trolltunga-Ett otroligt äventyr

By Henrique Merisalo on 2015.07.10 In Vandring

2015-07-09 - 1

För ett par dagar sedan åkte vi till Norge för att vandra upp på Trolltunga. Vi lämnade Sverige i strålande sol och högsommarvärme men hade hört att vädret skulle växla till ihållande regn och kyla just den dagen vi skulle vandra. Det var svårt att tro på prognosen men vi packade varma kläder.

Vi startade tidigt på morgonen från Götene och 11 timmar senare var vi framme. Vägen mot Odda och Tyssedal var otroligt vacker med berg, krokiga vägar, fjordar och snöklädda bergstoppar! Väl framme slog vi läger i direkt närhet till ledens början.

När vi vaknade låg molnen tunga och regnet var ihållande. Prognosen för vädret stämde! Vandringen var tuff och det tog oss närmre 5 timmar att komma upp till Trolltunga trots att det bara är 11km vandring. Ca 80% av  leden var fortfarande snötäckt!  Vi hade otrolig tur då molnen skingrades just när vi kom fram. På skakiga ben gick jag ut på Trolltungan…Vilken utsikt! En magisk känsla att stå på en bergsformation med luft under. Jag vågade efter ett tag till och med krypa fram för att titta rakt ner i avgrunden!

Efter en lättare lunch och massor av fotograferande vandrade vi neråt igen. Denna vandring var svettig, lerig, snöig, stenig och alldeles underbar. En vandring jag verkligen vill rekommendera Er!

Se hela filmen från vandringen nedan.

Kamera: Olympus tg-850

 

Urberg-fastlock trekking pole

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEtt tips för en sådan här vandring är att ha med sig bra vandringsstavar. Jag vill gärna lyfta fram denna modell från Urberg. En bra och solid vandringsstav är bra att ha av flera anledningar. Just under denna vandring var dom till stor hjälp när vi vadade och gick i dom snöklädda och steniga branterna. Staven är lätt och tar lite plats i packningen då den är hopfälld. När den väl är utfälld och låst så förblir den låst, inga som helst glapp. De tre viktigaste egenskaperna för ett par bra vandringsstavar enligt mig är:

1. Bekväma handtag.

2. Robusta lås när staven är i utfällt läge.

3. Avtagbara och utbytbara snötrugor.

Vandringsstavar finns i alla prisklasser  från 100-3000sek. Dessa kostar 495sek och är riktigt prisvärda!

 Egenskaper:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Smidigt justerbar handledsrem, där du genom att lossa en sprint kan plocka ut hela remlåset och justera det både för vänster eller höger hand
 • Vassa och hållbara spetsar av karbidstål, spetsskydd av gummi medföljer
 • 3-delad konstruktion med snabbspännen som låser mycket bra
 • Längd: 65-140 cm användbar längd (65 cm ihopfälld)
 • 7075 aluminium, för styrka och hållbarhet
 • Två uppsättningar trugor medföljer, 5 och 8 cm diameter
 • Vikt: 230 gram/st (utan trugor och spetsskydd)
2 Responses to "Vandringsresa till Trolltunga-Ett otroligt äventyr"

  Comments (2)

 1. Priscila wrote:

  Good morning
  It is possible to walk in March? Thanks

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Translate
In English
Henrique Merisalo

En friluftsliv beroende kille som älskar att cykla mtb & cx , fotografera, springa, vandra, söka äventyr och sportfiska. Här kommer ni att få läsa om tips&trix, foto, friluftsliv, egna äventyr, fiske, kläder & utrustning mm.

Välkomna!!

Mail kontakt

Instagram
[instagram-feed type="1473656572" num=9 cols=3 height=700px]
Fotobloggar bloggar
+Follow
Kategorier

Login