Login
+Follow
Login

Supermånen-Naturen är fantastisk

By Henrique Merisalo on 2015.09.28 In Foto

luna-jpg

Idag blev det en lång sovmorgon eftersom jag satte klockan för att beskåda nattens supermåne! Fenomenet kunde ses nästan över hela landet. Jag satte mig i bilen och körde ut mot kusten eftersom jag ville nå en så mörk plats som möjligt för fotograferingen, ingen helt lätt uppgift när man bor i staden:) Jag hittade ett ställe och riggade upp kameran. Temperaturen visade 3 grader och natthimlen var helt stjärnklar. Efter drygt en timme i kylan packade jag ihop och åkte raka vägen hem till min varma säng!

Månen var otroligt vacker i form och färg. Jag ångrar inte att min nattsömn blev kort! Nästa tillfälle att se detta fenomen är 2033.

Fakta:

Solen, jorden och månen lägger sig på en linje så vi får en månförmörkelse,och ljuset kommer brytas runt jorden så bara det röda ljuset träffar månen.

Kamerautrustning:

Nikon D7000 + Tamron 70-200 2.8

DSC_4568_Fotor DSC_4624_FotorDSC_4569_Fotor

 

Har du bilder från nattens supermåne? Dela med dig av din upplevelse.

0 Responses to "Supermånen-Naturen är fantastisk"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Translate
In English
Henrique Merisalo

En friluftsliv beroende kille som älskar att cykla mtb & cx , fotografera, springa, vandra, söka äventyr och sportfiska. Här kommer ni att få läsa om tips&trix, foto, friluftsliv, egna äventyr, fiske, kläder & utrustning mm.

Välkomna!!

Mail kontakt

Instagram
[instagram-feed type="1473656572" num=9 cols=3 height=700px]
Fotobloggar bloggar
+Follow
Kategorier

Login