Login
+Follow
Login

Fjällmark 240X Lite – Ett kompakt tarp med låg vikt!

By Henrique Merisalo on 2016.04.11 In Utrustning & kläder

Idag var det den första riktigt varma vårdagen! Solens strålar värmde riktigt gott så jag packade väskan och gav mig ut i skogen en sväng. Idag testade jag en ny tarp från Fjällmark. Fjällmark är friluftsvaror.se egna inhouse märke. Tarpen är extremt lätt och tar inte mycket plats i väskan! Så för riktigt lätta turer och i skogsmiljö där det finns gott om träd och fästpunkter är tarpen att föredra. Sen är de något alldeles speciellt att sova under en tarp. Man kommer nära naturen på ett sätt som är svårt att göra med ett tält tex. Idag blev det som sagt ett första intryck och jag ser fram emot att använda den under kommande turer. Konstruktionen kändes rejäl, dock kommer jag nog att uppgradera med ett par bättre markspik. De som följde med är av enklare sort men man kan inte begära hur mycket som helst för detta pris. En sak som jag hade önskat är att det hade funnits en fästpunkt på tarpens mitt. En extra fästpunkt hade underlättat för att kunna sätta upp tarpen på flera olika sätt. Hursomhelst så hade jag ett par underbara timmar i solen idag och det känns som jag laddade mina batterier till max !!!

Det är fantastiskt vackert i våra skogar denna årstid då den sakta börjar vakna till liv igen så passa på att ge Er ut så ofta Ni kan och hinner! Klä Er varmt och stanna ute en natt. Det är magiskt, jag lovar…

Nästa gång packar jag med sovsäck, tarp, hängmatta och stannar ute under natten:)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fakta:

  • Kvadratisk form för att garantera en sträckt och slät yta
  • Tätad huvudsöm
  • Förstärkningar vid öljetter / fästpunkter
  • Fyra stormlinor och två markspik ingår
  • Levereras inklusive smidig förvaringspåse
  • Snabbtorkande 240X-väv
  • Vattenpelare på 3000 mm (helt vattentätt)
  • Material: 100% polyester
  • Mått: cirka 285 x 366 centimeter (sidornas längd cirka 250 cm)
  • Packmått: 18 x 7 centimeter
  • Vikt: 470 gram (inkl marskpik och linor)

 

0 Responses to "Fjällmark 240X Lite – Ett kompakt tarp med låg vikt!"

  Comments (0)

  Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Translate
In English
Henrique Merisalo

En friluftsliv beroende kille som älskar att cykla mtb & cx , fotografera, springa, vandra, söka äventyr och sportfiska. Här kommer ni att få läsa om tips&trix, foto, friluftsliv, egna äventyr, fiske, kläder & utrustning mm.

Välkomna!!

Mail kontakt

Instagram
[instagram-feed type="1473656572" num=9 cols=3 height=700px]
Fotobloggar bloggar
+Follow
Kategorier

Login