Login
+Follow
Login

Min kamerautrustning

Nikon-At The Heart Of The Image

Tänkte dela med mig av min kamerautrustning som flitigt används vid olika tillfällen som naturfoto,gatubilder och sport.
Kamera: Nikon d7000
Optik: Nikon 12-24 f4, Nikon 35mm 1.8, Nikon 50mm 1.8, Tamron 70-200 2.8, sigma 70mm 2.8 Macro
Blixt: Nikon SB 600
Övr: Nikon Vinkelsökare DR-6 (används främst vid macrofoto)
Resekamera: Fuji x10. Den är liten och levererar skarpa bilder direkt ur kameran.
Min 12-24 (ca19-38ff)* glugg används uteslutande för landskapsfoto då jag vill ha så vid vinkel som möjligt. Denna lins presterar otroligt bra och räknas in i Nikons finfamilj för DX-kameror.
Till gatubilder kör jag med 35mm (ca50mm ff)* då denna brännvidd känns mest naturlig för ändamålet.
Den är liten och skarp skarp skarp med supersnabb och väldigt precis af. Brukar ligga runt f9 och låta kameran bestämma slutartid under mina stadsturer. Har man en bra kamera som hanterar bruset väl så är det ingen fara att sätta ISO på auto (ofta krävs ganska höga ISO-tal vid gatufoto för att hålla korta slutartider). Ljuskänsligheten på 1.8 hjälper till när det befintliga ljuset sviker.
För sport eller djurbilder kör jag med min 70-200 från Tamron. Den har helt ok af och levererar skarpa bilder. Helt klart ett vettigt alternativ till Nikon 70-200 som kostar ungefär tredubbelt. Bländaren på 2.8 hjälper till att skapa ett otroligt kort skärpedjup. Brännvidden räcker ofta för att komma tillräckligt nära sina objekt (motsvarar ca 112-320mm ff)*.
Har varit lite dålig den sista tiden med macrofoto men jag kan säga att det finns en hel värld att upptäcka när man lägger sig ner på backen i jakt på dom små tingen i vår värld. Då åker min 70mm macro från Sigma fram.
Vad använder du för utrustning?  Kommentera gärna och dela med dig
*Fullformat.
Nikon_Wallpaper_by_stillfreemc_Fotor
Translate
In English
Henrique Merisalo

En friluftsliv beroende kille som älskar att cykla mtb & cx , fotografera, springa, vandra, söka äventyr och sportfiska. Här kommer ni att få läsa om tips&trix, foto, friluftsliv, egna äventyr, fiske, kläder & utrustning mm.

Välkomna!!

Mail kontakt

Instagram
[instagram-feed type="1473656572" num=9 cols=3 height=700px]
Fotobloggar bloggar
+Follow
Kategorier

Login