Login
+Follow
Login

Tips&Trix

Använd klockan som kompass

Förutsatt att solen skiner så kan du lätt ta ut vädersträcken med hjälp av en helt vanlig analog klocka. Så här gör du: Tänk dig en linje tvärs genom klockan, mitt emellan kl 12 och din timvisare. Vrid dig så att timvisaren pekar mot solen. Söder har du nu mitt emellan timvisaren och klockslaget tolv.
Ett annat tips är att kolla in myrstackar som oftast lutar mot söder. På södersidan av träd växer det oftast tätare och grövre grenar! Ha för vana att alltid ha en riktig kompass med Er. Dessa knep får ses som nödhjälp.

 

 

 Användningsområden för snöre

Ett ca 5meter långt snöre är något som alltid finns i min väska vid alla turer. Nedan finns ett par exempel på användningsområden.

BTjOvQ5CUAAFdeY

Använd packlista

Naturkompaniet har väldigt bra packlistor för dig som planerar en tur. En lista är enkel att följa och du missar inte dom viktiga prylarna.

skarmavbild_2013-09-13_kl_122056_am_52323e779606ee44213b87cc

 

Göra upp eld

Visste du att stålull och ett 9-voltbatteri skapar glöd?

Lägg stålullen mot bägge polerna på batteriet så får du glöd till att starta elden, effektivt och säkert sätt.

eld-med-stalull

Translate
In English
Henrique Merisalo

En friluftsliv beroende kille som älskar att cykla mtb & cx , fotografera, springa, vandra, söka äventyr och sportfiska. Här kommer ni att få läsa om tips&trix, foto, friluftsliv, egna äventyr, fiske, kläder & utrustning mm.

Välkomna!!

Mail kontakt

Instagram
[instagram-feed type="1473656572" num=9 cols=3 height=700px]
Fotobloggar bloggar
+Follow
Kategorier

Login